28 jan. 2012

YouTube - ny design, nya möjligheter

type='html'>
Det går att hitta det mesta på YouTube; allt från kända sportögonblick, talangtävlingar och galna matlagningstips till rymdexperiment och rekommendationer på bra filmer. Mer än 3 miljarder visningar sker per dag. Något som blir allt vanligare är att videoklipp samlas i kanaler och förra månaden berättade vi att fler kanaler kommer att lanseras på YouTube vilket gör det lättare för dig att hitta det just du vill titta på.

Idag lanserar vi därför en ny startsida för YouTube, ny kanal-design och ett nytt fräscht digitalt utseende. Här kommer tre sätt uppdateringarna kan underlätta hur du använder YouTube:

1. Ny startsida
YouTube erbjuder en ofantlig mängd underhållning. Vi gör det nu lättare för dig att ta del av allt innehåll genom att hitta och följa kanaler på YouTube. Till vänster på startsidan kan du skapa en egen, personliga lista med YouTube-kanaler, eller skapa ett eget YouTube-konto. Med ett konto kan du söka efter rekommenderade kanaler, skräddarsy din sidas feed och till och med länka ditt YouTube-konto till Google+ eller Facebook för att se vad dina vänner delar med varandra. Feedfunktionen som vi lanserade tidigare i år ligger nu på förstasidan och du kan växla mellan olika feeds genom att klicka i kanallistan.

Vill du ha mer information om hur man använder den nya startsidan på YouTube, besök vårt hjälpcenter.

2. Skräddarsydda kanaler som är lätta att använda
Givet vårt nya fokus på att underlätta för dig att hitta och organisera dina favoritkanaler känns det också självklart att uppdatera hur kanalerna ser ut. Idag lanserar vi därför en ny kanaldesign fokuserad på det som är viktigast av allt, att göra det enklare för användare att hitta bra videoklipp. Eftersom olika användare har olika behov har vi skapat nya kanalmatriser som motsvarar dina behov oavsett om du lägger ut ett klipp i veckan eller samlar tusentals klipp som du delar med andra. En del partners har till och med laddat upp videos där de berättar om funktionerna eller ger tips på hur de använder de nya funktionerna.r att lära dig mer om hur du kan testa den nya kanaldesignen, besök vårt hjälpcenter.

3. Ny övergripande design
För att få den nya startsidan och kanaldesignen att hänga samman har vi också lagt ett lager digital färg över hela webbplatsen. I somras berättade vi om en experimentdesign kallad Cosmic Panda. Med hjälp av er feedback har vi nu förbättrat designen och kan idag presentera ett enklare, mer stilrent YouTube med enhetlig grå bakgrund, större video-ikoner och en mer strömlinjeformad tittarsida.

Nya YouTube hittar du på YouTube.se och som med alla leksaker kommer det också en hjälpmanual och en instruktionsvideo.Vårt ökade kanalutbud, vårt stipendium och utbildningsprogram samt den nya utformningen av hemsidan är alla sätt att hjälpa dig upptäcka vårt breda utbud. Vi utvärderar och testar hela tiden nya saker på siten för att göra din upplevelse på YouTube så bra så möjlig. Vi behöver din feedback, så låt oss få veta vad du tycker!

Från oss på YouTube

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com