26 jan. 2012

Nya funktioner i Google+ Hangouts - utvecklade i Sverige

type='html'>
Igår lanserades en rad nya funktioner i Hangouts, videochattfunktionen i Google+. Hangouts är bland annat utvecklat av ingenjörerna på Googles Stockholmskontor så vi är självklart extra stolta!

De nya funktionerna är:

Hangout on Air self-service
Med nya funktionen Hangouts on Air kan en i förväg godkänd Google+-värd starta en hangout i ett Google+-flöde. De kan bjuda in max nio personer till en Hangout och när kvoten är fylld kan andra fortfarande se Hangout-sessionen om den är offentlig. Hangout on Air spelar automatiskt in och materialet läggs upp på ägarens YouTube-kanal som en privat video. Hangout-ägaren kan därefter redigera och dela videon med andra och göra den tillgänglig helt öppet eller för enstaka kretsar. Vi börjar med att göra funktionen tillgänglig för enskilda partners; offentliga personer och andra Google+ användare som många följer. Hangouts on Air kommer att erbjudas först i USA på engelska. Vi jobbar på en storskalig lösning så att alla användare världen över får samma möjlighet.

Starta Hangouts från Messenger
Vi har uppgraderat Google+ Messenger för mobiler så att den också kan hantera Hangouts. Funktionen finns för alla terminaler som har en framåtriktad kamera med version 2.3 eller nyare. Du måste installera Google+-appen från Android Market för att komma åt Messenger. Möjlighet för iOS-terminaler kommer snart.

Hangouts från Inlägg
Nu kan du gå live mitt i en konversation om du vill. Så fort du ser ett inlägg om något intressant kan du klicka på den nya ikonen som ligger bredvid “kommentera” och “dela”. Du kan alltså mycket enklare få kontakt med personer direkt och prata om områden som intresserar er båda.

Internationella samtal via Hangout
För några veckor sedan gjorde vi det möjligt att ringa till USA och Kanada gratis från en Hangout. Nu kan du ringa internationellt via Hangouts med extrafunktioner till mycket låg kostnad

Specialeffekter i Hangouts
Google+-användare gillade våra virtuella mustascher i samband med kampanjen Movember så vi har nu gjort det möjligt att skapa lite helgstämning i Hangouts med renhorn och röda näsor. Funktionen finns bara tillgänglig under julhelgen, men utvecklare kommer att kunna skapa egna effekter genom den uppdaterade APIn så ni kan förvänta er mer kul!

Ljudeffekter för Hangouts
Vi har tagit fram nya ljudeffekter för G+ mobila applikation. Om du har har Google+ öppen på din desktop eller Google+ mobila app installerad kan du få en ringsignal när du bjudits in till en hangout.

Nya Hangout-meddelanden i flöden
Nytt är också att du till höger på din Google+-sida kommer att kunna se de tre mest aktiva hangouts som pågår.

Mer information hittar du på den officiella amerikanska bloggen här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com