29 jan. 2012

Data Journalism Awards nu acceptera inlagor

1/19/2012 06: 55: 00 AMLast November, meddelade vi vårt stöd för en ny Data journalistik tävling, organiserad av det globala nätverket för redaktörer. Tävlingen är nu öppen till inlagor och i dag vi värd en händelse vid våra kontor i London för att dela information om hur du tävla och vinna totalt sex priser värda euro 45.000. Journalistik centrum kör tävlingen och Google sponsrar.Journalistik genomgår en spännande – om ibland wrenching — övergång från off till online. Google är angelägna om att hjälpa. Vi ser spännande möjligheter för anammade data att producera prisbelönta journalistik. "Data journalistik är en ny, spännande del av medieindustrin, med på för närvarande endast ett litet antal utövare," sade Peter Barron, Googles chef för yttre förbindelser. "Vi hoppas att se nummer växa."

I data journalistik utnyttja reportrar numeriska data och databaser för att samla in, ordna och producera nyheter. Bertrand Pecquerie, det globala nätverket för Editor VD, anser att användningen av uppgifter kommer att, i synnerhet revolutionera undersökande rapportering. "Vi är övertygade om att det finns en ljus framtid för journalistik," sade han vid händelsen London. "Detta inte bara om utvecklar ny maskinvara som tabletter. Det handlar framför allt om producera spännande nya innehåll."

Europeiskt journalistik centrum, en ideell baserat i Maastricht har körts data utbildningsseminarier under flera år. Det är producerar Data Journalism Awards hemsida och administrera priset. "Detta nya initiativ bör hjälpa övertyga redaktörer runt om i världen att data journalistik inte är en galen idé, men en livskraftig del av industrin," säger Wilfried Ruetten, chef för center.

Projekt bör lämnas till http://www.datajournalismawards.org. Tidsfristen är 10 April 2012. Poster bör ha publicerats eller sändes mellan 11 April 2011 och 10 April 2012. Mediaföretag, ideella organisationer, frilansare och personer som är stödberättigade.

Synpunkter är välkomna i tre kategorier: databaserade undersökande journalistik, datadrivna program och data visualisering och berättande. Nationella och internationella projekt kommer att bedömas separat från lokala och regionala. "Vi ville uppmuntra inte bara New York Times's världen att delta, men medier av alla storlekar," säger Pecquerie. "Journalistik studenter uppmanas att ange, förutsatt att deras arbete har publicerats."

En all-star juryn har sammanförts av journalister från prestigefyllda internationella mediaföretag bland annat New York Times, Guardian och Les Echos. Paul Steiger, tidigare chefredaktör för Wall Street Journal och grundare av Pulitzer Prize-vinnande ProPublica, kommer att fungera som ordförande.

Vinnarna kommer att tillkännages vid Global News Network World Summit i Paris den 31 maj 2012.

Postat av William Echikson, yttre förbindelser

(Cross-bokförts från europeisk allmän ordning bloggen)Permalänk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com