1 feb. 2012

Ställa din fråga i 2012 Google Science rättvis

2012-1/12 02: 30: 00 AMAre människor född nyfiken, eller kan nyfikenhet vårdas genom miljö, konkurrens eller en bra lärare? Alla har fått en fråga – som är vårt. Men vi är säker på att du har massor av frågor, också. Vi är idag, inbjudande studenter runt om i världen att ställa sina mest brådskande frågor om världen omkring dem och besvara dessa frågor genom vetenskaplig undersökning.

Tillsammans med våra partner CERN, LEGO Group, National Geographic och Scientific American, i dag vi lanserar den andra årliga Google Science rättvis, den största online vetenskap konkurrensen i världen, öppna globalt för elever i åldern 13-18. Antingen individuellt eller i lag med upp till tre personer, studenter ställa en fråga, utveckla en hypotes och utföra vetenskapliga experiment att testa. Hela processen är detaljerad och in online, via en webbplats mall deltagarna fylla i själva, så allt du behöver att delta är nyfikenhet, en Internetanslutning och en webbläsare.Förra året fick vi poster som strävade efter att lösa en mängd olika behov, från "Hur kan jag bota cancer?" till "Kan jag undervisa en robot att lära sig engelska?" till "Kan jag bygga en snabbare segelbåt?" Bredden och djupet av dessa projekt var oerhört imponerande, och i år hoppas vi kunna se ännu fler transaktioner från nästa generation av lysande unga forskare.

Årets mässa kommer att vara ännu mer globala än sist: vi nu acceptera inlagor 13 språk (arabiska, kinesiska, holländska, engelska, franska, tyska, hebreiska, italienska, japanska, koreanska, polska, spanska och Ryssland). Vi kommer också erkänner 90 regionala finalisterna (30 från Amerika, 30 från Asien-Stillahavsområdet och 30 från Europa/mellersta östern och Afrika). Från dessa 90, meddelas i maj, väljer våra domare de översta 15 finalister som kommer skall flygas till Googles högkvarter i Mountain View, Kalifornien för vår levande Google Science rättvis sista händelsen den 23 juli 2012. Vid finalen väljer en panel bestående av framstående internationella domare (som Vint Cerf, Sylvia Earle och Nobel pristagare David brutto och Ada Yonath) topp vinnare i varje åldersklass (13-14, 15-16, 17-18).

Vi är också att införa en ny kategori för årets tävling – den vetenskapliga amerikansk Science i åtgärd award. Vi blev så inspirerad av 2011 finalist Harine Ravichandran projekt, som försökte lösa energi överspänningar i landsbygdens byar, att vi beslutade att känna igen ett enastående projekt som behandlar en sociala, miljömässiga eller hälsa måste se en skillnad i livet för en grupp eller gemenskapen, som Harines projekt gjorde för hennes morföräldrar byn i Indien. Vinnaren kommer också skall flygas till Mountain View för händelsen finalist i juli.

Google Science rättvis öppnar idag, 12 januari, världen över, och vi ska acceptera inlagor fram till söndag den 1 April klockan 11: 59 pm GMT (eller 6: 59 pm ET/3: 59 pm PT). Utöver uppfyller dig nyfiken, kan också projektet lysande för att vinna några ganska coola priser, liksom ett $50,000 college stipendium från Google, en 10-dagars resa till Galapagosöarna med en nationell geografisk Explorer eller en praktikplats på Google eller någon av våra partners. Våra vetenskapliga amerikansk Science i åtgärd Pristagaren kommer att tjäna $ 50 000 och år långa mentorskap att göra verklighet av deras projekt mål.

Vinnarna av förra årets första Google Science rättvis blev något liknande vetenskapliga rock stjärnor. Shree Bose, Naomi Shah och Lauren Hodge träffade President Obama, var inbjuden att tala vid stora evenemang som TEDx kvinnor och var med i Wired magazine. Shree, vår grand prize winner, utsågs en av Glamour magazine 21 Amazing unga kvinnor år. Vita huset besök och Glamour åt sidan, har varje elev i Google Science rättvis möjlighet att göra praktiska forskning som verkligen kan förändra världen.

Besök google.com/sciencefair och ställ dina mest brännande frågor överst i din röst i världen att höra. Google själva grundades genom experiment och med Google Science rättvis, hoppas vi kunna inspirera vetenskapliga utforskningen bland nästa generation av forskare och ingenjörer, fira vetenskapliga talanger, skapa vetenskapliga förebilder och förena studenter runt om i världen i sökandet efter lärande.

Postat av Cristin Frodella, Google utbildning TeamPermalink

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com