17 maj 2011

Sociala medier lika stort som traditionella medier på internet « internetstatistik.se

Sociala medier lika stort som traditionella medier på internet « internetstatistik.se:

"Allt fler använder sig av nätet för att ta del av olika medier – från 85 procent av ungdomarna till 34 procent av pensionärerna 2009, enligt Mediebarometern 2009 från Nordicom, Göteborgs Universitet. Medelålders och äldre söker sig främst till de traditionella mediernas sajter medan unga människor i förstone använder sociala medier, t ex Facebook. Närmare 65 procent av 15 till 24-åringarna ägnar sig åt ’social networking’ på nätet en genomsnittlig dag. Över 50 procent av de unga nätanvändarna besöker YouTube och 37 procent har läst någon blogg.
I hela befolkningen, 9-79 år, är nu sociala medier lika stort som traditionella medier på internet. Drygt en fjärdedel (26 procent) av svenskarna använder sociala medier en genomsnittlig dag. En lika stor andel tar del av traditionella medier online under en vanlig dag. Av de traditionella medierna utgör dagstidningen en viktig del. 17 procent av samtliga svenskar tar del av en dagstidning på nätet en genomsnittlig dag."

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. MVH www.2B4Y.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com