14 apr. 2011

Forum Internet - Forskning om nya kontaktmönster i sociala medier och digitala kanaler - Mynewsdesk

Forum Internet - Forskning om nya kontaktmönster i sociala medier och digitala kanaler - Mynewsdesk:

"Sociala medier och andra nya kontaktverktyg i yrkeslivet diskuteras flitigt. På kort tid har nu en rad nya digitala kanaler tillkommit; chat, SMS och Skype tillsammans med sociala medier som bloggar, Twitter, wikier, Facebook, LinkedIn och YouTube. Många företag och myndigheter experimenterar just nu intensivt med de nya kanalerna. Ingen sitter med facit i hand, alla sneglar på varandra. Nya informella regler växer fram hur de olika kanalerna utnyttjas för olika kontakter beroende på slag av relation, syftet med kontakten och om det sker i yrket eller privat.
En stor undersökning av de nya kontaktmönstren genomförs nu i samarbete mellan Dataföreningen och Nationellt IT-användarcentrum NITA. Forskningsledare är Håkan Selg, Institutionen för informationsteknologi, Uppsala universitet med VINNOVA som huvudfinansiär."

Skriv gärna kommentarer och debattera vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com