20 feb. 2011

Social medier är fjärde statsmakten nu

Social medier är fjärde statsmakten nu

Jag som guru på social medier konstaterar: Att det är helt otroligt vad våra kära journalister och politiker är olovligt korkade idag.

Båda två kategorierna skriver och pratar både vitt och brett om hur bra social medier är, så som FaceBook och Twitter också vidare.  Men bara när det handlar om vad social medier har gjort och spelat för roll för folket i mellanöstern och diktaturens söder fall där borta.

När det kommer till Sverige och hur vi använder social medier, så blir det ett helt annat ljud i skällan från båda dessa sidor. Då skriker dem högt samt skriver kilometervis med text. Att det är både fel och helt uppåt väggarna hur svenskarna använder dem sociala medierna.

Här är några exempel: När Wikileaks släpper Carl Bildt dokumenten i oförvanskat skick, eller när Julian Assange öppet kritiserar rättsväsendet i social medier. Då får politikerna moral panik och tycker det fria ordet borde förbjudas i olika social medierna.

Sen blir det inte bättre samt tar fullständigt skruv när en kommunal politiker publicerar ett mail från en journalist i social medier. Då reser sig alla våra journalister och tar till ordet högt och vilt: Att denna rättighet endast ska gälla för journalister samt nyhetsbyråer, och inte för våra övriga sociala medier samt medborgare i samhället.

Social medier är inte en megafon som journalister och politiker tror att det är idag, samt använder som och till. Utan det är en två vägs kommunikation mellan avsändaren och mottagarna. När dem kommer att inser detta samt börja använda det som en kommunikations kanal, och inte som en megafon. Så kommer även journalister och politiker först lyckas med att var med på banan, och spela med oss andra medborgare på samma villkor i social medier.  

Desto fortare journalister och politiker inser och förstår sig på social medier, samt fattar att social medier är här för att stanna. Samt att mellanöstern revolutionen inom social medier redan här i Sverige idag, och på full gång nu. Ju snabbar dem förstår och inser detta, desto bättre kommer dem att överleva och klara sig i den nya världen och media lanskapet inom social medier.

Avsändare: Christian social media gurun @ www.Dr-Data.Info

Det är fritt att kopiera samt publicera detta, så länge man anger källan: www.Dr-Data.Info

Ps. Sociala medier tar inte hänsyn till stav fel, så sluta att klaga. Stöd i stället dyslexiförbundet med en krona per stav fel.


Skriv gärna kommentarer och debattera vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg.

2 kommentarer:

  1. Gilla =) Ps. Sociala medier tar inte hänsyn till stav fel, så sluta att klaga. Stöd i stället dyslexiförbundet med en krona per stav fel.

    SvaraRadera
  2. Hej SponsraBamse!

    Det ligger en bra poäng i detta!

    Plus det kan vara bra med stavfel ibland. För när folk söker på Google och stavar fel, så kommer dem hitta just din felstavning och kommer till din sida.

    SvaraRadera

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com