4 feb. 2012

Att göra datavetenskap tillgängliga över hela världen med CS4HS

2012-1/09 03: 00: 00 AMLast sommaren, K-12 lärare i området Boston, Mass. samlades på MIT för lite summer school. De inte det att borsta på freshman år biologi, utan att lära sig ett nytt ämne, programmeringsspråk Scratch. Detta är en ögonblicksbild av Google i utbildningsgruppens Computer Science för High School (CS4HS) program. Lärare samlades på MIT juli förra året hade olika bakgrunder och grader, men alla deltog med ett mål – att föra dator vetenskap (CS) utbildning tillbaka till sin skola och sina studenter.

Från och med nu fram till den 3 mars 2012 tar CS4HS emot ansökningar från berörda högskolor och universitet för vår fjärde året av datorn vetenskap workshops. Om du inte tillhör ett college eller universitet kan du fortfarande uppmuntra din lokala universitet, community college eller tekniska skolan att ansöka om bidrag. Under sena våren, när program stänger, ska vi bokföra verkstad webbplatser deltagande skolor på cs4hs.com för professorer söker idéer och för lärare som vill lära mer om vad som erbjuds.

Under loppet av tre dagar professionell utveckling verkstäder, finansierade av Google och hölls på universitet Campus runt om i världen, lär deltagarna programmering mjukvara direkt från utvecklare och heltid CS fakultet. Det är balansen i diskussionen, att engagera projektarbete och presentationer. Seminarierna förbereda lärare att undervisa programmering och datorer i sina skolor och förvandla sina studenter till computational tänkare och skapare.

Behovet av mer CS yrkesverksamma ökar snabbare än universitet kan examen CS studenter och CS4HS hoppas att ta itu med denna lucka med vårt "utbildning av utbildare" tillvägagångssätt. Vi ge universiteten med det stöd de behöver, så att de kan tillhandahålla lokala lärare med de verktyg de behöver, så att dessa lärare kan lära eleverna de färdigheter som de behöver.

2011 Finansierat vi mer än 70 program som utbildat tusentals lärare över hela världen på olika aspekter av CS. 2012 Utökar vi vårt program att inkludera fler regioner och nå ännu fler lärare. Om du är affiliate på universitet, community college eller tekniska skolan i USA, Kanada, Europa, Mellanöstern, Afrika, Kina, Australien eller Nya Zeeland och är intresserad av att skapa en tre dagars CS4HS workshop, vill vi samarbeta med dig.

Besök www.cs4hs.com för mer information och detaljer om vilka typer av program ser vi för att finansiera. Du hittar också läroplanen moduler från tidigare seminarier att använda eller anpassa, samt en förteckning över deltagande skolor från 2010 och 2011. Det finns också ett exempel på ett framgångsrikt program och en stå-ut ansökan dig att komma igång på rätt spår.

Hjälpa sprida entusiasm för datavetenskap i ditt samhälle: när du är redo att tillämpa, lämna in din ansökan online senast den 3 mars 2012.

Posted by Erin Mindell, Program Manager, Google utbildningsgruppen


(Cross-posted on Google för studenter blogg)Permalänk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com