20 juni 2011

Twitter och sociala medier i Sverige

Twitter är inget, allt, litet och stort samtidigt.  Och det är det som är hela poängen med Twitter och med sociala medier överhuvudtaget.  Ibland tror jag att twitter är som det samtal som jag ständigt fört och ständigt för, med eller utan er.  För mig är Twitter ett verktyg som uppfyller min längtan att dela med sig, längtan till respons och kommunikation.  Ja, jag använder ju Twitter i huvudsak för att annonsera nya blogginlägg och dra läsare till min blogg.

Twitter har dessutom lanserat flera tjänster för att du lätt ska hitta followers och bjuda in andra att använda Twitter.  Bildtjänsten  Flickr  har lanserat en möjlighet att posta sina bilder till  Twitter .  Skaffa en Twitter app  -- Att skriva sina Twitterinlägg i en vanlig webbläsare är inget att rekommendera i dagsläget.  Twitter  är här för att stanna -- en bra stund till.  En stark bidragande faktor till att jag gillar Twitter är att Twitter gör världen mindre.

follow us her
Till att börja med är  Twitter helt gratis .  Att helt underkänna den sortens användning av Twitter vore dumt.  Det vore att förminska den sortens tjänster som Twitter representerar.  Att Twitter är den senaste trenden på nätet har väl ingen missat vid det här laget.  En kul grej med Twitter är att så många svenska företag har tagit steget ut på Twitter.  Twitter , som är en populär  mikrobloggtjänst , har blivit lite bättre på webben.

Twitter är som en blandning av blogg och nätverkstjänst, med en begränsning på 140 tecken per statusuppdatering.  Vi tar gärna emot och svarar på synpunkter, frågor och förslag på hur vi kan använda Twitter på bästa sätt.  Jag heter   rockspindeln på Twitter   och du får gärna höra av dig om du undrar något.  Jag är en nätnörd.  Privat gillar jag matlagning, fika och friluftsliv.  Du hittar mig  på Twitter  här .  Personligen tycker jag att era svar fångar twitter och vad twitter är.

Men det kan vara svårt att förstå vad Twitter är.  Twitter är kul, men att titta på det i webbläsaren ...  Det är också svårt att ta Twittoppen, Klout eller annan lista för Twitter på riktigt allvar.  Om stämningen på twitter är lugn finns stor sannolikhet att börsen kommer att lyfta inom tre till fyra dagar.  Defaultläge på Twitter är att allt du skriver blir publikt.

Använder du redan Twitter, så kan du läsa  hur du kan följa OmTeknik.se på Twitter .  Du måste vara inloggad på Twitter för att kunna se listan.  Lämna gärna en kommentar om du kommer någonstans med pitchen, skulle gärna se lite bra exempel på en Twitter Pitch.  Håller med om att #9 förklarar Twitter på ett väldigt bra sätt.  Twitter används också ofta för att kommunicera med kompisar och tipsa om bra länkar.

Jag har också tänkt att skriva om Twitter och Facebook, men inte negativt.  I stället har jag börjat använda mig mer och mer av Facebook och framförallt  Twitter .  På Twitter har kunden makten och kommunikationen sker snabbt.  journalister på Twitter som driver på och är viktiga i den utveckling som sker i mediehusen idag.  Skönt om man vill skriva ett inlägg som dyker upp på både Twitter och Facebook.

Twitter ger nämligen alla användare ett eget mobilnummer till vilket man kan skicka sms som sedan blir till Twitter-inlägg automatiskt.  Dessutom är Twitter universellt, något som inte hindrat en brittisk finansman från att försöka skicka sin svägerska till fängelse.  Nej, det fungerar tyvärr inte att publicera Twitter via SMS från en svensk mobiltelefon.  Vi som dagligen använder Twitter gör det i första hand för gemenskapen -- inte för att konsumera oneliners från självupptagna lustigkurrar.  Det gör vi oavsett om den kommer från twitter eller från telefonsamtal.

Det skrivs och talas mycket om  Twitter. Twitter är berikande om du låter det vara det.  Ett sista tips är att ge Twitter lite tid.  Lyssna, titta, känn in. Sen  kan du börja skriva.  Twitter är dessutom ett väldigt kraftfullt medium, liksom Fb, för att driva frågor i.

Att manipulera twitter är väldigt lätt.  Tricket med Twitter är att följa många.  Twitter är väl lite som livet i stort, fullt med frågor.  De flesta som använder Twitter tröttnar ganska snabbt på gränssnittet Twitter.com erbjuder.  Ya en ámbito global,  hay varios casos de despidos  por el uso de Twitter de periodistas.

Twitter  har blivit en av de primära nyhetskällorna i världen.  Twitter är en av de mest växande trenderna i Sverige just nu.  Även Twitter är delvis en form av content marketing, men i högre grad relationsmarknadsföring.  Twitter är en väldigt social tjänst, så en stor del handlar om att följa andra twittrare.  Twitter är egentligen en väldigt enkel tjänst, ja nästa bara ett ramverk.

Twitter använder en del specialuttryck.  Säger väl en del om vilka använder Twitter också, i och för sig.  I både Giggs- och Trafigura-fallen spelade Twitter och Storbritanniens parlamentariska privilegier en avgörande roll i avslöjandet av historierna.

Tycker faktiskt Twitter fungerar ganska bra som en kanal att hjälpa/få hjälp och även inspiration.  Jag hoppas att de istället börjar använda Twitter som en telefon.  Många av företagen jag listat nedan använder Twitter som en megafon.  Twitter är det överlägset mest personliga sättet att kommunicera av dem jag använder.  Provade att installera Twitter i min Facebook, men tyvärr synkade de inte på det vis jag önskar.

Men själv har jag aldrig varit sån, med twitter däremot blir det så mycket lättare.  Twitter har nog aldrig varit så bra som det är nu, t.ex.  Det är så här PR på Twitter ska gå till.  Twitter är så himla olika för olika människor.  Twitter är helt meningslöst så länge du inte följer någon.

Samtidigt är Twitter inte alls någon snabb kanal.  Jag kunde inte inte låta bli att fundera på vad Twitter och övrig SocMed kommer vara i framtiden.  När jag reggade mig på Twitter i januari 2009, förstod jag inte riktigt vad buzzen var.  Sen om man kan påverka och driva frågor via Twitter som Obsiris säger vet jag inte.  Tidigare har jag mest sett Twitter som underhållning.

Allt som skrivs i Twitter sugs upp av sökmotorerna, däribland allsmäktiga Google.  För att få ut maximalt av Twitter behöver man använda olika typer av extra tjänster.  Efter att ha blivit beroende av RSS-läsarens snabba uppdateringar är Twitter nästa steg.  Vem hade kunnat tro att twitter skulle kunna ta över så fullständigt efter Jaiku.

Twitter handlar mycket om att ge kärlek för att få kärlek.  Twitter är ett samtal om nuet.  Twitter är webbtjänsten alla pratar om.  Twitter är något vi skapar tillsammans. På twitter pågår samtal utanför tid och rum, ständigt i nuet.  Det bubblar på Twitter och allt fler söker sig dit med sina egna budskap och agendor.  Twitter och diskutera de för dem angelägna frågorna.

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. MVH www.2B4Y.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com